Odling

2003 planterades de första stockarna. Idag fyller 3000 vinstockar växthuset på 4200m². Växthuset byggdes för att driva upp salladsplantor. Fram till mitten av 1990-talet odlade Åke isbergssallad på friland och då drevs 5 miljoner plantor upp varje år. Efter det har väcthusen använts till odling av jordgubbar och granplantor. Att bygga växthus för produktionen av vin i Sverige är en omöjlighet men Åke antog utmaningen när växthusen fanns. Eftersom Åke är ny på området så provar han ett stort antal sorter för att se vilka som klarar sig bäst i växthusmiljö. Att vandra runt i växthusen och jämföra sorter är precis som att befinna sig i centraleuropa, här finner vi Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinet Noir, Muscat Ottonell, Gelber Muscateller, Riesling, Cabernet Franc, Gewürztraminer, Chardonnay pch Vidal Blanc. I huvudsak kommer plantorna från Tyskland och Frankrike med undantag för Vidal som är kanadensisk och ger en druva lämplig för Ecewine.

Alla viner är EKOLOGISKT odlade, men det får inte stå angivet på grund av att odlingen inte är certifierad enligt KRAV.
Min passion är odling - inte ett orimligt ifyllande av blanketter.

Före 2011 fick årtalet inte stå på svenska viner. På baksida av gamla flaskan står det dock med bokstäver nollåtta och nollnio.

Från och med 2010 års skörd blir det tillåtet med årtal.


Ekologiska jordfräsar
 
Blommande nektarin
 
Växthuset
         

Vintervila
 
Vårknoppning
 
Full växtkraft